Connect with us

Viral

Kerja dia rakam video gerai ditepi jalan dan kedai makan yang ada di Penang

Published

on

Kerja dia rakam video gerai ditepi jalan dan kedai makan yang ada di Penang 9

Kerja dia rakam video gerai ditepi jalan dan kedai makan yang ada di Penang..

Ketika kita sibuk nak buat video youtube jelajah sana sini memburu makanan, sorang Uncle cina ni rileks je buat video makanan kebanyakkan hanya di Penang.

Uncle Hock Chai yang ada 20k subscriber ni aku perhatikan video dia rakam ni tak edit sangat. Ada la sikit-sikit sekarang ni.


Kerja dia rakam video gerai ditepi jalan dan kedai makan yang ada di Penang hanya dalam 1-15 minit sahaja.

Kerja dia rakam video gerai ditepi jalan dan kedai makan yang ada di Penang 10

Dia rakam start berjalan, dia order, orang masak sampai la dia bungkus dan makan.
Dia tak peduli gerai atau kedai cina ke, kedai melayu ke, kedai india ke yang menjual, semua dia rakam.
Lebih 500 video dia upload.

Apa yang aku nak bagitau disini adalah supaya follow cara dia kalau korang jenis malu depan kamera dan tak pandai cakap.

Sekeliling korang banyak sangat kedai makan, gerai tepi jalan dan apa sahaja yang boleh korang rakam.

Peniaga tak marah sebab bagi diorang ini membantu perniagaan diorang juga. Bagitau saja nak masukkan dalam youtube.

Kerja dia rakam video gerai ditepi jalan dan kedai makan yang ada di Penang 11

Uncle ni sangat konsisten upload, menghasilkan tajuk youtube mesra SEO dan thumbnail yang buat orang nak klik.

Ni antara punca kenapa video dia korang akan jumpa walaupun search ‘mee goreng‘.

Untuk belajar buat tajuk video youtube memukau penonton supaya klik, cara buat thumbnail menarik dan hasilkan description yang buat bila search jumpa, korang kena dapatkan ebook ni.

Klik sini:

https://rahsiayoutubernaikanviews
https://rahsiayoutubernaikanviews

Ingat, untuk mula buat youtube, jangan buat sebab duit tapi berkongsi dahulu. Kalau buat kerana nak duit, korang akan cepat give up.

Kerja dia rakam video gerai ditepi jalan dan kedai makan yang ada di Penang 12

Nak jadi Youtuber berjaya dapatkan Ebook ini…

Kerja dia rakam video gerai ditepi jalan dan kedai makan yang ada di Penang 13
Kredit: Hafiz Mansor

Ada Telegram Klik Sini... https://bit.ly/2J496w6 

Youtube Channel: Subscribe JenamaTV


Fanpage

Tags

Trending