• (Video) Istiadat Konvokesyen Dicemari Tindakan Seorang Graduan, Didakwa Protes Minta Naib Canselor Berundur 1
    49
    0

    Kebanyakkan universiti ketika ini sedang sibuk menjalankan Istiadat Konvokesyen di universiti masing-masing bagi meraikan para graduan yang berjaya menamatkan pembelajaran di peringkat pengajian tinggi. Namun, hari ini tular sebuah video di sebuah Majlis Istiadat Konvokesyen di sebuah universiti tempatan apabila seorang graduan didakwa melaungkan protes supaya naib canselor univerisiti berundur dari jawatan beliau. Rata-rata warga ...
  • Masjid Saidina Umar Al-Khattab,
    46
    0

    Bukan senang untuk bangun subuh apatah lagi menunaikan solat Subuh berjemaah, kan? Jangan kata angkat selimut, angkat kelopak mata pun berat. Kalau mak-mak tak kejut, ramai yang tak bangun atau terlewat bangun lah jawabnya. Bangun awal pagi ni banyak manfaatnya. Di samping mempunyai lebih masa untuk melakukan rutin atau kerja pada hari tersebut, kita juga ...
  • Budak sekolah ketagih vape
    79
    0

    Salah satu isu yang kini hangat diperkatakan adalah ‘budaya’ menghisap vape dan rokok eletronik yang dikatakan semakin menular dalam kalangan pelajar termasuk murid sekolah rendah hingga menimbulkan rasa bimbang ramai terutamanya guru-guru dan ibu bapa. Golongan muda ini dipercayai terpengaruh dengan persekitaran diburukkan lagi dengan peralatan vape atau peranti rokok elektronik yang semakin mudah didapati dalam ...
  • Polis Siasat Video Sekumpulan Pelajar Sekolah Bergaduh 27
    107
    0

    SEREMBAN, 27 Sept (Bernama) — Polis sedang menjalankan siasatan berhubung sebuah video yang tular di laman sosial Facebook hari ini, menunjukkan aksi sekumpulan pelajar lelaki yang memakai pakaian seragam sekolah dan baju sukan, sedang bergaduh. Ketua Polis Daerah Seremban ACP Mohd Said Ibrahim berkata laporan polis telah diterima semalam dan susulan itu siasatan lanjut sedang ...
  • 'Sudah, jangan nangis, uncle belanja' - Netizen terharu dengan kebaikan Driver MyCar ini 29
    149
    0

    Baru-baru ini, seorang pengguna Twitter berkongsi mengenai kisah seorang pemandu Mycar yang baik hati dan membantunya apabila dia ditimpa kesusahan, mengundang rasa terharu netizen. Ninie Kamarudin, mahasiswi UiTM Shah Alam, bersyukur dipertemukan dengan insan yang memahami situasinya yang kehilangan duit pada ketika itu. MINGGU kedua di UiTM Shah Alam. Aku banyak dengar cerita negatif dan ...
  • Budak Sekolah Perempuan Selamba Sedut Vape Kat Bus Stop! 33
    145
    0

    “Cikgu Tegur Kena Saman..”- Budak Sekolah Perempuan Selamba Sedut Vape Kat Bus Stop! Sejak dua menjak ni kita banyak di ‘hidangkan’ dengan berita mengenai cikgu dan pelajar. Ada yang baik dan ada pula yang sebaliknya. Terbaru pasal guru merotan pelajar selepas pelajar tersebut didakwa memanggilnya pondan, sampai buat laporan polis lagi. Tapi kemudiannya kes itu ...
  • Remaja gantung diri selepas dimarahi oleh kakaknya kerana ponteng sekolah 41
    100
    0

    Seorang remaja lelaki ditemui mati dalam biliknya di tingkat tiga di Lo Chung Park, beberapa jam selepas dimarahi oleh kakaknya kerana ponteng sekolah. Ketua Polis Daerah Beaufort, Deputi Superintendan Azmir Abdul Razak berkata, pihaknya menerima laporan mengenai kejadian itu pada jam 1.50 petang, Isnin, 8 Julai. “Polis tiba di tempat kejadian kira-kira jam 2.05 petang ...